Isıtıcı rezistans günümüzde pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Termostat ve termal devre kesicilerin bağlandığı rezistansların sinyal lambaları rezistanslara paralel bir şekilde bağlanır. Termostatların düğmesini çevirdiğiniz zaman ya da dijital göstergelerin tuşlarına bastığınız zaman rezistans devreye girer ve ısıtma işlemini yapmaya başlar. Ayarlanmış olan sıcaklığa ulaşıldığı zaman ise termostat kontaklarını açar ve rezistansı devre dışı bırakır. Suyun sıcaklığı ayarlanan sıcaklığın altına düştüğü zaman rezistanslar tekrar otomatik olarak devreye girer.
Endüstriyel üretimde kullanılan rezistanslar, elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştürebilmesi için üretilirler. Yüksek ısı seviyelerine karşı direnç gösterebilen rezistanslar makinalar, sistemler ve cihazlar ile birlikte entegre bir biçimde kullanılır.
Isıtıcı Rezistanslar Nerelerde Kullanılıyor?
Rezistans üretiminde hammadde olarak demir, krom ve nikel ile birlikte alüminyum gibi maddeler kullanılır. Ayrıca bu maddelerin alaşımlarına da üretimde yer verilir. Üretimde kullanılan alaşımlar ve hammaddeler rezistansın çalışma performansında ve dayanıklılığında büyük bir rol oynar.
Rezistanslar günümüzde en fazla ısınma sistemlerinde kullanılır. Ayrıca ağır sanayi, tekstil sektörü, elektrikli ev aletlerinin büyük kısmı, termostatlar ve daha pek çok farklı alanda rezistans çeşitlerine ihtiyaç duyulur. Her geçen gün daha farklı alanlarda kullanılan rezistans modelleri ilerleyen teknoloji sayesinde daha da dayanıklı bir hale getiriliyor.
Kelepçe, sıcak yolluk, fişek, boru, kalıp, telli ve daha pek çok farklı türde üretilen rezistansların fiyatları da seçeceğiniz rezistansın modeline göre değişkenlik gösteriyor.