Rezistanslarda bulunan direnç telleri, elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştürür. Isıtıcı cihazlarda ısıyı oluşturan tellere rezistans adı verilir. Yüksek bir öz dirence sahiptir. Büyük bir dayanım gösteren rezistansların iç kısımları krom, nikel, alüminyum alaşımlarındandır. Halk arasında ise krom-nikel olarak adı geçer.
Rezistanslar Nerede Kullanılır?
Rezistans telleri çok farklı amaçlar için kullanılır. Değişik oranlarda metallerden oluşur ve ısıtma elemanlarında ısıtıcı tel olarak kullanılır. Teller, elektrik akımına karşı da direnç gösterir. Fişek rezistanslar, boru rezistanslar, saç çember rezistans, plaka rezistans, kablo rezistans, serpantin rezistans, gibi çok çeşitleri ve kullanım alanları bulunur.
Rezistansların Kullanıldığı Yerler Nelerdir?
Isıtıcılar, bazı küçük ev aletleri, tekstil sanayisi, ağır sanayi gibi çok farklı alanlarda kullanılır. Ebat ve ölçüleri değişiklik gösterir, talep doğrultusunda da hazırlanır. Isıtıcı yüzeylerinde ısı transferi sağladığı için enerji tasarrufludur. Rezistansların kullanım alanları farklı olduğu için ihtiyacınıza uygun modeli seçmelisiniz.
Şekil ve ebatları farklıdır. Alüminyum, nikel ve demir alaşım içeren rezistans modellerini tercih etmelisiniz. Kablo bölümü yüksek ısıya karşı dayanıklı olarak üretilir. Fırın, ısıtıcılar, fritöz, bulaşık makinesi, açık büfe rezistansı ya da endüstriyel rezistanslarda kullanılan direnç telleri yüksek mühendislik çalışması ile hazırlanır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha pek çok alanda rezistans kullanılmaya başladı. Kaliteli malzemelerden üretilen rezistans modelleri ile zaman kaybı da yaşamazsınız.